06 415 463 38 info@fivestargolf.nl
06 415 463 38 info@fivestargolf.nl
Les boeken

Golffit

GolffitGolfers besteden veel tijd en geld aan technieklessen en materiaal. Het belangrijkste materiaal wordt vaak vergeten, uw lichaam. Uw lichaam is de 15e club in uw tas. Die aan alle slagen deelneemt.

Met een golf fitnessprogramma kunt uw zowel uw golfspel als uw dagelijkse wel beleven verbeteren. Golf op zich is niet voldoende om de algemene fysieke gesteldheid te verbeteren. Daarnaast is golf een eenzijdige belasting waarbij alleen golfen en weinig overige bewegingen een gevaarlijke combinatie zijn.

Tom van Haaren heeft cursussen gevolgd bij het toonaangevende Titleist Performance Institute. Op dit moment is hij de eerste Nederlandse Director of Golf die het hele curriculum van TPI GolfProfessional Level 3 en TPI JuniorCoach Level 3 heeft afgerond.

In zijn lessen gebruikt Tom de analysemethode van TPI. Hierin wordt een combinatie gemaakt van fysieke mogelijkheden van de golfer met het swing. Eerst zullen we het lichaam (foundation & functie) de mogelijkheden moeten geven om een swing uit te voeren. Daarna worden de skills van de swing met Drills aangeleerd en verbeterd.

U kunt uw fitnessprogramma doen bij uw sportschool of gewoon thuis met basismaterialen (swissball, lichte gewichten, golfclub en elastiekenbanden). Binnen het fysiek programma wordt gewerkt aan uw:

  • Stabiliteit
  • Mobiliteit
  • Pillar Strength & Power
  • Uithoudingsvermogen
  • Voeding en vocht

Bepaal uw TPI fysieke handicap in het intake assessment. Hierin vergelijk ik uw fysieke mogelijkheden met uw golfswing. Hieruit wordt een trainingsprogramma opgesteld waarbij u in 18 trainingen uw fysieke handicap gaat verlagen. Door een verbeterde TPI fysieke handicap en drills wordt uw golfswing constanter, slaat u verder en kunt u langer genieten van uw oefentijd en golfrondes.

Contact opnemen voor Golffit